top of page
Writer's pictureRonnie Dunetz

למה כדאי לרשום מטרות לשנה החדשה- 2025?

די בתחילת דרכי כמאמן אישי, לפני כ-19 שנים פחות או יותר, הגיע אלי בהמלצה אדם כבן 40, עצמאי בתחום התשתיות, וקבע איתי פגישה פרונטלית במשרד הביתי שלי בשרון. כשהוא נכנס לחדר, אחרי לחיצת היד וה"שלום שלום", התיישב ואמר לי: "תשמע רוני, שמעתי דברים טובים עליך מ...אני רוצה שתדע: באתי לדבר איתך אבל אל תבקש ממני לקבוע מטרות. נדבר "בלי מטרות", בסדר?"

זה אכן היתה בקשה מוזרה ואף משעשעת בעיני, אך הבסיס שלה מאוד מובן לי. יש אנשים שתהליך קביעת מטרות גורם ללחץ, חרדה ואף להימנעות מעשייה. אבל האמת היא שהתהליך הזה טומן בחובו יתרונות רבים, כדאי להכיר ואף להתיידד איתם, מבלי להיכנס ל"סרטים בראש".


אני יודע שאולי שמעתם את הרעיון הזה מכל מיני מאמנים- שכדאי לרשום מטרות לפני כל שנה חדשה. אני יודע גם, שמרביתכם לא עושים את זה (כמוני לפעמים), ואם עשיתם את זה אז יש סיכוי גדול שלא התמדתם ואולי זה גם ייאש אתכם: המטרות היו בשמיים והביצוע צולע ולא עקבי.


למה כדאי לקבוע מטרות-בכל תחומי החיים?


רישום מטרות לקראת השנה החדשה יכול להיות צעד חשוב ומועיל מכמה סיבות:

  1. בהירות ומיקוד: כאשר כותבים את המטרות שלנו, "עושים סדר" בבלגן בראש, מתברר טוב יותר מה בדיוק  אנחנו רוצים מעצמנו. זה עוזר להתמקד בדברים החשובים באמת ולמנוע התפזרות על פעולות לא חיוניות. התהליך מציף את הדילמות שאולי ישנן או מתחבאות מתחת לפני השטח. הערכים החזקים צפים מעלה. מה שבאמת חשוב- המשמעות האמיתית שלנו- יצוץ לנו, בדרך, כלל ברור ונכון יותר.

  2. מעקב אחרי התקדמות: כשיש מטרות כתובות, יש דרך לעקוב אחרי ההתקדמות שלנו לאורך השנה ולראות איפה עומדים ביחס למה שקבעת לעצמך. זה יכול לתת תמריצים להמשיך לפעול ולהתמיד, מעורר את התודעה שלנו.

  3. חיזוק מוטיבציה: מטרות ברורות עשויות לתת לנו תחושת מטרה ותשוקה להשיג אותן. כאשר יש לנו משהו מוחשי שאנחנו עובדים עליו, הסיכוי להצליח עולה.

  4. שיפור עצמי: תהליך וביצוע הגדרת מטרות לשנה החדשה יכול לעזור לנו לזהות תחומים שבהם נרצה להשתפר, שזה בעצמו מהווה מנוף לצמיחה אישית. הגדרת מטרות באימון מבוסס משמעות הוא חלק מהתהליך העמקה בחיים והמשמעות האמיתית עבורנו.

  5. תחושת הישג: כאשר מצליחים להשיג מטרות שכתבנו לעצמנו, מקבלים תחושת סיפוק והישג, מה שמחזק את הביטחון העצמי ומסייע לנו להתמודד עם אתגרים נוספים.

  6. ניצול זמן ומשאבים: כשיש לנו מטרות ברורות ניתן לנהל את הזמן בצורה מיטבית, דבר שמחזק את קביעת סדרי עדיפויות- בלי זה יש "בלבלה תמידית", ועם זה ירידה באמון בעצמנו ובדרך שבה בחרנו.

  7. חשיבה קדימה: שנה חדשה היא אבן דרך, ואחת שעוזרת לנו לחשוב: "או קיי, עד עכשיו היה ככה...עכשיו יש לי הזדמנות לעשות אחרת."  אנו זקוקים בחיים לאבן דרך, לעשות התבוננות "מסודרת", ללמוד מהעבר ולשאוף לעתיד. זה חלק ממי שאני שאנחנו כבני אדם, כישות השואפת למשמעות.

איזה יופי שיש שנה חדשה, שיש הזדמנות חדשה לעשות את זה טוב יותר, נכון יותר, משמעותי יותר!

בסך הכל, הגדרת מטרות כתובות מספקת תשתית להצלחה ויכולה לשדרג את חוויית השנה החדשה באופן משמעותי.

 

המשורר האנגלי המפורסם, טי. אס. אליוט כתב: "כל דקה היא התחלה חדשה". כל שנה היא התחלה חדשה, לפגוש אותה עם מטרות שבאות "מפנים". זאת דרך מעולה לקחת אחריות על החיים היקרים שלנו.

 

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page